2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kivégzés Szlovákiában - magyarok öltekForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-25 14:34:23
Szlovák és magyar rendõrök elfogtak egy társaságot, akik tavaly augusztusban egy üzleti vita után szabályosan kivégeztek egy szlovák férfit.

A gyanúsítottakat a múlt hét végén sikerült elfogni, közülük négyen magyarok, az ötödik pedig német állampolgár. Az ügyrõl a szlovák és a magyar hatóságok közösen tájékoztattak csütörtökön, Esztergomban. Egyelõre nem tudni, hogy pontosan miért, de feltehetõen üzleti vita alakult ki a késõbbi áldozat és a magyar férfiak között a szlovákiai Ógyallán. A szlovák férfit megfenyegették, megverték a többiek, végül egyikük egy pisztollyal több lövéssel megölte. A férfi holttestét a saját kocsijával fuvarozták a Duna partjára, ahol egy erdõs területen rakták ki. A testet késõbb turisták találták meg.

Mivel felmerültek olyan információk, hogy a támadók magyarok lehettek, ezért a szlovák hatóságok kérésére a magyar Legfõbb Ügyészség úgy határozott, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugat-dunántúli irodája a szlovákokkal együttmûködve indítson nyomozást.

A több mint egy évig tartó közös nyomozás eredményeként 2009. szeptember 18-án és 19-én Magyarország több településén összehangolt akcióban csaptak le a gyanúsítottakra. Négy magyar és egy német állampolgár került rendõrkézre, akik a gyanú szerint szerepet játszhattak a gyilkosságban.
A Nemzeti Nyomozó Iroda a szlovák hatóságokkal és az Europollal közösen vizsgálja a gyilkosság hátterét, okát és a gyanúsítottak pontos szerepét. Az elfogottakat egyébként a bíróság már elõzetes letartóztatásba helyezte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!