2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-03 08:53:13
Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával - közölte a gazdaságszabályozásért felelõs államtitkár.

Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol hozzájárul a munkahelyteremtéshez - tette hozzá az államtitkár. A kormány a kártyával irányított fogyasztást támogat, azzal a céllal, hogy a munkavállalók jövedelmének egy része az itthoni nyaralásra, pihenésre fordítódjon. A kormány célja az, hogy megõrizze a SZÉP-kártya elõnyeit és növelje a felhasználók számát - fejezte be az átadás elõtti beszédét Glattfelder Béla.

Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelõs helyettes államtitkára arról szólt, hogy az elsõ félévben 51 milliárd forintot költöttek a munkavállalók SZÉP-kártyával és ez 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ezt követõen azokat az õszi kulturális és gasztronómiai eseményekre hívta fel a figyelmet, amelyek meglátogatásakor felhasználhatók a SZÉP-kártyák.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese azokra a kényelmi szolgáltatásokra hívta fel a figyelmet, amelyeket a bank a SZÉP-kártyákhoz kapcsolt. Például az okostelefonnal nem csak az egyenleg kérdezhetõ le, hanem megjelenik azon a legközelebbi elfogadóhely is. Az OTP honlapján pedig szálláshely foglalható kártyával, kedvezménnyel. Lehoczky László, az MKB Bank ügyvezetõje a kártya egyszerû kezelését és olcsó használatát emelte ki.

Németh László, a K&H Bank fõosztályvezetõje pedig a digitálisan keletkezõ adatok fontosságát hangsúlyozta. Például tudható az, hogy az ország melyik területén mekkora volt a költés, és hol szükséges beavatkozni ahhoz, hogy többen keressék fel az adott települést vagy tájegységet. Végül Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója arról szólt, hogy a hazai turizmus bevételének egynegyede a SZÉP-kártyákkal keletkezik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!