2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A legmodernebb mobil technológiát hozza Magyarországra a HuaweiForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-03 08:59:18
Az Európai Digitális Menetrend célkitûzéseinek a jegyében a legmodernebb mobil távközlési és számítástechnikai felhõ technológiát kész a magyar Digitális Nemzeti Fejlesztési Program szolgálatába állítani a kínai Huawei Technologies, a világ egyik legnagyobb információs és távközlési technológiai (ICT) vállalata - tájékoztatták hétfõn Budapesten a sajtó képviselõit a Huawei Technologies Hungary vezetõi.

Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója a tájékoztatón rámutatott, hogy a jövõ mobil távközlésének egyik legnagyobb kihívását a több milliárd ember-ember, ember-eszköz, és eszköz-eszköz adatkapcsolat kezelése és kiszolgálása jelenti. Ezért is vált sürgetõen fontos feladattá a tömeges adatforgalmat lebonyolítani képes ötödik generációs (5G) mobil távközlési technológia kifejlesztése - szögezte le. A Huawei ennek jegyében az elkövetkezõ négy évben több mint félmilliárd dollárt fordít 5G-technológiai fejlesztésekre.

Jason Wang elmondta, hogy a Huawei hálózati berendezései már olyan teherpróbákat álltak ki teljes sikerrel, mint például a kínai Alibaba.com, a világ legnagyobb viszonteladó online portálja által a tavalyi év végén rendezett kiberhétfõ, amikor az aukciók elsõ percében már 17 millió dollár értékben bonyolított le üzleteket a rendszer.

A Huawei hétfõn mutatta be magyar szakembereknek és partnereinek legmodernebb, üzleti felhasználóknak szánt mobil hálózati berendezéseit. Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies Hungary kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója reményét fejezte ki, hogy a vállalat hazai partnerekkel együttmûködve részt vehet majd a 450 Mhz-es hálózat és az egészségügyi IT infrastruktúra közeljövõben induló fejlesztésében is.

A Huawei Technologies a világ 170 országában és régiójában van jelen, berendezéseivel így a világ népességének több mint egyharmadának a távközlési igényeit szolgálja ki. A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt. A Huawei Technologies üzleti felhasználók számára informatikai megoldásokat fejlesztõ üzletága 2013-ban 2,55 milliárd dollár forgalmat ért el világszerte, 32 százalékkal magasabbat, mint egy évvel korábban. A konszern éves forgalmának 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítja.

A Huawei Technologies Hungary budapesti központtal 2005-tõl mûködik Magyarországon, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörû logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center).

Tavaly a Huawei Technologies Hungary 30 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és az idén ennek 12-13 százalékos növekedésére számít. A vállalat Magyarországon kétszáz alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül és mintegy háromezer embernek biztosít munkát közvetve.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!