2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Eddig nem keresett engem a kutya seForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-03 10:24:46
Címkék: Bihari hírek
A korábbi bérlõk még nem vonultak le a területrõl; igaz, nem is kérték õket erre.

Az állami földhaszonbérleti pályázaton vesztes gazdák fél évvel ezelõtt szeptember elsejéig kaptak határidõt arra, hogy a jószágaikkal levonuljanak az eddig használt legelõkrõl, és átadják a területet a nyerteseknek. Néhányan megmondták elõre; õk bizony sehová nem mennek!
A tanyához kötve

Tóth Józseféknek Hortobágy-Kónyán többszáz szarvasmarhája használta eddig az államtól bérelt legelõt, csakhogy legutóbb nem nyerték el a bérleti jogot. Ez számukra azért különösen nagy probléma, mivel a tanyájuk éppen az állami legelõterület közepére esik, amit ugye mégse lehet csak úgy odébb tenni. – Eddig nem keresett engem a kutya se, de nem is lenne hová mennem – mondta. A váncsodi Buj Gyulánál sem jelentkezett egyelõre az általa eddig használt legelõ új bérlõje. Számításai szerint csak a Mezõpeterd-Váncsod viszonylatban mintegy négyezer birka maradhat legelõ nélkül, valamint a váncsodi szövetkezet marhaállománya.

Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke arról tájékoztatta a Naplót, hogy a szervezetük szeptember elsejei feladatai között nem szerepelt a legelõk átadás-átvételének a felügyelete.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!