2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Választás 2014 – Az ÁSZ megkezdte a mandátumhoz nem jutott pártok ellenõrzésétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-03 10:44:24
Az Állami Számvevõszék megkezdte az áprilisi országgyûlési választáson pártlistát állított, de parlamenti képviselethez nem jutott pártok ellenõrzését – közölte az Állami Számvevõszék hírportálján hétfõn.

A www.aszhirportal.hu beszámolója emlékeztet rá: az Állami Számvevõszék törvényi elõírás alapján hivatalból ellenõrzi a választáson mandátumhoz jutott jelöltek és jelölõszervezetek elszámolásait. Ez az ellenõrzés folyamatban van, a számvevõszék június elején kiértesítette a 106 országgyûlési képviselethez jutott jelöltet és 9 jelölõszervezetet, valamint elvégezte az ellenõrzést a Magyar Államkincstárnál.

Az országgyûlési képviselethez nem jutott jelölõszervezetek tekintetében azonban az ÁSZ kérelemre ellenõrzi a választásra fordított állami, valamint a pártok mûködésérõl és gazdálkodásáról szóló törvényben meghatározott más pénzeszközök felhasználását – írták.

Felidézték: a számvevõszék július 8-án jelentette be, hogy az április 6-i országgyûlési választáson indult és központi költségvetési támogatásban részesült valamennyi jelölõszervezet elszámolását ellenõrzi.

A 14 állami támogatásban részesült pártot érintõ ellenõrzés célja annak megítélése, hogy a jelölõszervezetek betartották-e a kampányköltségek átláthatóvá tételérõl szóló törvény elõírásait.

Az ÁSZ az ellenõrzést ütemezetten végzi, a felkészülés és az egyes pártoktól beérkezett adatok feldolgozását követõen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!