2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Száz elsõs kezdi a tanévetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-03 10:52:56
Új bölcsõde, új óvoda és új iskola várja a gyerekeket az idei tanévben – mondta Bakó István polgármester.

A legmodernebb körülmények között tanulhatnak szeptember 1-jétõl a derecskei alsó tagozatos gyermekek a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola Lengyel utcai épületének (ahol elsõtõl ötödikig tanulnak) felújítása következtében.

A májusban kezdõdött beruházás a huszonhárom tantermes, két tornatermes épület teljes felújítását jelenti, melynek során teljes energetikai korszerûsítés, burkolatcsere és a külsõ homlokzat szigetelése, felújítása történt meg.

100 százalékos támogatás mellett több, mint 517 millió forint támogatást nyertek a projektre. A több mint harmincmillió forintos eszközbeszerzés része az asztalok, székek, iskolabútorok, a pedagógiai munkát segítõ eszközök beszerzése volt. A megye legkorszerûbb, gumírozott fedésû, futósávval, ugróárokkal ellátott sportpályája épült meg az udvaron. A beruházás pozitív következményeként megoldódtak a parkolási gondok, illetve kétszáz darabos kerékpártárolót alakítottak ki.

Korszerû és modern, a sportolás, a mindennapos testnevelés feladatait is segítõ beruházás következtében megújult a mûszaki rész, különösen a fûtés és elektromos rendszer, mely az interaktív táblát, az új számítógépeket támogatja. A beruházás során akadálymentessé vált az épület.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!