2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szabadalmi együttmûködés Szingapúr és Magyarország közöttForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-04 08:22:54
A szingapúri és a magyar szellemitulajdon-védelmi hivatal vezetõi újabb öt évre szóló együttmûködési megállapodást írtak alá Szingapúrban, a szabadalomengedélyezési eljárásokban végzett sikeres együttmûködésük folytatásáról - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

A közlemény emlékeztet: a magyar hivatal nemzetközi együttmûködés keretében 2006 óta vehet részt a Szingapúrban benyújtott szabadalmi bejelentések érdemi vizsgálatában, ami nagy elismerése a hazai szakemberek felkészültségének. Ennek eredményeként 2009-tõl egyre több, tavaly már közel 1500 szabadalmi bejelentés engedélyezési eljárásában vett részt.

Kiemelik: az adatok azt mutatják, hogy az SZTNH-ra hárul a szingapúri bejelentések vizsgálatának mintegy 15-20 százaléka. Ezáltal más, vezetõ nyugat-európai hivatalok mellett aktívan vesznek részt a dinamikusan fejlõdõ városállam területére érvényes oltalmak engedélyezésében.

Az angol nyelven folyó eljárásokban napjaink mûszaki-tudományos világának, ezen belül kiemelten a biotechnológia, az elektronika és az információs technológiák élvonalába tartozó megoldásoknak a vizsgálata során az SZTNH bizonyította, hogy a legmagasabb szintû nemzetközi elvárásoknak is képesek megfelelni szabadalmi elbírálói - közölték. Közép-európai szabadalmi intézet alakulhat idén Budapesten

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!