2024. április 24. Szerda, György.
 
Kampány indul a bankok elszámoltatása és a rezsicsökkentés ügyébenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-04 10:34:56
A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében - közölte Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetõje.

Közleményében azt írta: a tájékoztatás célja, hogy a lakosság pontos képet kapjon a legfontosabb intézkedésekrõl, a döntések menetérõl és a családok várható megtakarításairól. A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a lakosság nyomon tudja követni a bankok elszámoltatását - fogalmazott. Hozzátette: a kabinet rövidesen dönt az erre vonatkozó törvényjavaslatról.

A kormányzati kommunikációért felelõs helyettes államtitkár szerint a családok joggal várják el, hogy megtudják: mekkora összeget veszítettek a tisztességtelen hitelezési gyakorlatok miatt, és azt milyen formában kapják vissza. Az elfogadásra váró jogszabályok jelentõs segítséget jelentenek majd a bajba jutott magyar családoknak, egy átlagos törlesztõrészlet akár 25 százalékkal is csökkenhet - fûzte hozzá.

Emlékeztetett: szeptember elsejétõl további 5,7 százalékkal csökkent az áram ára, amelyet októberben a távhõ árának további 3,3 százalékos mérséklõdése követ. A rezsicsökkentésnek köszönhetõen egy magyar családnak akár 150 ezer forinttal is kevesebb lehet a kiadása - fogalmazott Dömötör Csaba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!