2024. április 24. Szerda, György.
 
A munkahelyvédelmi akciónak köszönhetõen már több mint 890 ezren dolgoznakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-07 14:23:44
A 2013-ban életbe lépett munkahelyvédelmi akció sikerét jelzi, hogy annak révén mára több mint 890 000 ember, köztük mintegy 150 000 fiatal foglalkoztatása valósult meg - közölte a kormányszóvivõ a jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón.

A kormány másfél évvel ezelõtt döntött úgy, hogy a hátrányos helyzetben lévõ munkavállalók foglalkoztatását a munkaadóknak nyújtott adókedvezményekkel segíti - emlékeztetett Kurucz Éva. A munkahelyvédelmi akció azokat a munkavállalókat segíti, akik élethelyzetüknél vagy életkoruknál fogva hátrányos helyzetben vannak a munkaerõpiacon. Felsorolása szerint ilyenek a 25 évnél fiatalabb pályakezdõ fiatalok, a kisgyermekes édesanyák, a tartósan munkanélküliek, az alacsony iskolázottságúak, valamint a nyugdíj felé közeledõ 55 év felettiek.

Kurucz Éva kitért arra, hogy a 3000 embert foglalkoztató jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél 1500-an a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetik munkájukat, közülük 338 a pályakezdõ fiatal.

A pályakezdõ fiatalok foglalkoztatása egész Európában gond, például Görögországban vagy Spanyolországban a fiatalok 53-54 százaléka munkanélküli. Magyarország ebbõl a szempontból is egyre jobb mutatókkal rendelkezik, hiszen a munkahelyvédelmi akciónak tulajdoníthatóan mintegy 150 000 fiatal foglakoztatása valósult meg - mondta a kormányszóvivõ.

Hozzátette, hogy a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetõen Magyarországon egyre többen élnek segély helyett munkából. Egy friss KSH-adat szerint a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá esett, ezzel az Európai Unióban az elmúlt egy évben hazánkban csökkent a legjobban a munkanélküliek száma - mondta Kurucz Éva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!