2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Azonnali tõkeemelést tervez a Norbi UpdateForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-07 14:57:52
A szeptember 8. és 26. közötti részvényértékesítést követõen 840 millió forintos azonnali tõkeemelést tervez a Norbi Update Lowcarb Nyrt. - jelentette be Schóbert Norbert, a társaság tulajdonosa csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzõje elmondta: a társaságnak legfeljebb 34-35 százalékát, 2,2 millió részvényt adnak el most, a tõkeemelést követõen így várakozásaik szerint a vállalat több mint 6 millió részvénnyel rendelkezik majd.

Ha az eladott törzsrészvények értéke nem éri el az egy milliárd forintot, a befolyó források 84 százalékát fordítja majd a cég tõkeemelésre - mondta el a szakértõ újságírói kérdésre. A részvények kezdõ árfolyama 990 forint, a befolyt összegbõl 2 millió eurót marketingre szán a vállalat. Az elemzõ kifejtette: az üzleti terv szerint a társaság árbevétele a tavalyi 425,6 millió forintról 2016-ra közel 2 milliárd forint emelkedhet.

Schóbert Norbert elmondta: a friss források jelentõs részébõl Andre Agassit, egykori amerikai világbajnok teniszezõt a vállalat új európai reklámarcaként és üzleti partnereként kívánja szerzõdtetni a társaság. Hozzátette: a friss forrásokból az idén még további 7 országgal bõvíti franchise hálózatát a jelenleg 112 bolttal mûködõ anyacég. Most 3 országban, Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban mûködnek.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. 2013. évi üzemi eredménye 103,1 millió forint, adózott eredménye pedig 94,3 millió forint volt. Bevételei négy fõ tevékenységi területrõl származnak: a hazai és külföldi franchise bolthálózat jutalékából, az ételkiszállítás jutalékából (Teletál Ételfutár), továbbá egyéb bevételekbõl, mint jogdíjak, fellépések, szponzoráció és egyszeri franchise-díjak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!