2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Önkormányzat 2014 – Újabb országos nemzetiségi listákat vett nyilvántartásba az NVBForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-10 08:05:02
Újabb öt országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba hétfõi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Az NVB egyhangú döntéssel vette nyilvántartásba a Magyarországi Grádistyei Horvátok Egyesülete, az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság és a Muramenti Horvátok Egyesülete közös országos nemzetiségi listáját, az Arménia Népe Kulturális Egyesület, a Kilikia Kulturális Egyesület és az Örmény Ifjúsági Egyesület országos nemzetiségi listáját, a Magyarországi Szlovák Szervezetek Uniója-Szövetsége és a Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közhasznú szervezet közös országos nemzetiségi listáját, a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület országos nemzetiségi listáját, valamint a Nemzetiségi Hagyományõrzõ Kulturális Egyesület, a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület, a Sprski Forum Egyesület, a Szegedi Helyi Szerb Közösség és a Szentendrei Szerb Klub Kulturális Egyesület közös országos nemzetiségi listáját.

Az NVB múlt pénteki ülésén már nyilvántartásba vett öt országos nemzetiségi listát.

Október 12-én a nemzetiségi választópolgárok egyszerre választják a települési, a megyei és fõvárosi, valamint az országos önkormányzatokat. Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán az ország területe egy választókerületet alkot.

Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán az a nemzetiségi szervezet állíthat listát, amely a települési nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán legalább a választások tíz százalékában önállóan jelöltet állított, és amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyûjtötte.

Az országos lista állításához szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság a nemzetiségi választások kitûzésekor határozta meg.

Az országos nemzetiségi listákat szeptember 9-én 16 óráig kell bejelenteni az NVB-nél.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!