2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Önkormányzat 2014 – Lejárt a jelöltállítási határidõ, sokan az utolsó órákig gyûjtöttek ajánlásokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-10 08:18:23
Hétfõ délután négy órakor lejárt az ajánlásgyûjtési és jelöltállítási határidõ az októberi önkormányzati választásra. A jelöltek közül sokan az utolsó órákban adták le ajánlóíveiket a helyi választási bizottságoknál.

A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselõjelöltként, akiknek eddig az idõpontig sikerült összegyûjteniük a jegyzõk által korábban településenként meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenõrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

A hétfõ délután négy órai határidõn túl beérkezõ ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. A hétfõi jelöltbejelentési határidõ vonatkozik a nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozókra is, nekik is eddig az idõpontig kell összegyûjteniük a Nemzeti Választási Bizottság által meghatározott számú ajánlásokat.

Az ajánlásokat a bizottságok mellett mûködõ irodáknak ellenõrizniük kell. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfõ délutáni határidõ elõtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésõbb pénteken veszik nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételérõl a bizottságok mellett mûködõ választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.

Mindezek alapján tehát bár a határidõ 16 órakor lejár, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek a bejelentett, illetve nyilvántartásba vett jelöltekre vonatkozó adatok.

Az NVI internetes tájékoztató oldala szerint már több mint 44 ezer jelöltet jelentettek be, és közel 30 ezret már nyilvántartásba is vettek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!