2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
10 dolog, amivel jobb benyomást kelthetünk magunkrólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-12 10:21:28
Az ápoltság elengedhetetlenül fontos, ha jó megítélést szeretnénk magunkról kialakítani.

Az elsõ találkozás egy másik emberrel rendkívül meghatározó mindkét fél számára. Pár másodperc alatt ugyanis megszületik az elsõ benyomás. Ilyenkor figyeljük a stílust, a testbeszédet és a megjelenést, majd véleményt formálunk a másikról, ami döntõ lehet a további kapcsolat alakulásában. Néhány apró „vétséggel” ápolatlannak tûnhetünk, mellyel akár un szimpátiát is kiválthatunk. Íme 9+1 dolog, ami befolyásolhatja a megítélésünket.
Akinek kertje van, az tudja igazán milyen amikor kosz megy a köröm alá, ám ez egy bemutatkozáskor, amikor kezet nyújtunk a másiknak nem tükröz ápoltságot. Éppen ezért vegyük a fáradságot és tisztítsuk meg a kefével a körmeinket.
A körmöknél maradva, szintén csúnya látvány, amikor a lakkozás félig lekopott. Ha már nõként színpompába öltöztetjük körmeinket, gondoskodjunk az újrafestésrõl, vagy annak teljes eltávolításáról.
Aki sokat járkál, elõbb-utóbb bõrkeményedés alakul ki a sarkán, ám ha ezt nem ápoljuk, kirepedezik, mely amellett, hogy nem esztétikus, még fájdalommal is járhat. Számos lehetõség van a lábápolásra, legyen az krém, vagy sarokcsiszoló, de a habkõ is kiválóan alkalmas a felesleges bõr eltávolítására.
Egy gyönyörû hajkorona igazán széppé teheti az ember, ám ennek ellentéte is igaz: egy félig lenõtt festett (fõleg ha elüt a választott hajszín az eredetitõl), vagy egy elzsírosodott haj megcsúnyíthat.
Míg a 80-as években teljesen elfogadott volt, ha egy nõnek szõrös a lába és a hónalja, a mai világban –bár megítéléstõl függ– akár undort is kelthet. Ha valaki kevésbé bírja a fájdalmat az epilátor és a gyanta helyett válassza a borotvát.
Bár a szülõk sulykolják a gyerekekbe, mennyire fontos a szájhigiénia, sokszor õk maguk nem fordítanak rá kellõ figyelmet. Pedig egy beszélgetés közben igazán kellemetlen ha a másik szájából bûzt érzünk. Mossunk fogat naponta minimum kétszer, illetve sosem árt, ha egy csomag mentolos rágót, cukorkát tartunk magunknál.
Rengetegen rettegnek a fogorvostól, pedig egy lyukas, sárga fogaktól hemzsegõ mosoly nem túl bizalomgerjesztõ, nem utolsó sorban pedig akár ez is oka lehet a rossz leheletnek.
Igazán kiábrándító tud lenni a testszag is, fõleg nyáron, amikor a nagy meleg és a lenge ruhák miatt még erõteljesebben érezhetõ. Pedig ezen a problémán is lehet segíteni: lehetõségekhez mérten zuhanyozzunk napjában többször, használjunk dezodort, aki pedig nagyon izzadékony a problémájára a patikában találhat megoldást.
Nem kelt jó benyomást a koszos cipõ sem. Nem márkafüggõ, hogy reggel gyorsan átsikáljuk-e topánt vagy sem.

+1 Bár ez kevésbé ápoltság, mintsem inkább ízlésficam, amit a férfiak rendszeresen elkövetnek. Örök szabály: szandált soha ne vegyünk fel zoknival!

Természetesen nem csak ettõl függ, hogy milyen kép alakul ki a másikban rólunk, hiszen fontos a határozottság, nyitottság, udvariasság, figyelmesség és még sok apró részlet, de ha az említett néhány szabályt betartjuk már félsikert érhetünk el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!