2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OMSZ: több napon keresztül rendkívül csapadékos lesz az idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-12 10:32:59
Több napon keresztül rendkívül csapadékos lesz az idõ – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták: a következõ napokban egy örvénylõ ciklon alakítja idõjárásunkat, s emiatt az ország nagy részén több hullámban intenzív csapadékhullás várható.

A jelenlegi számítások szerint jelentõs mennyiségû csapadék fõként az ország nyugati és középsõ részein valószínû, északkeleten lehet kevesebb esõ. Az intenzív esõbõl, záporokból a Dunántúlon és a középsõ országrészben csütörtöktõl vasárnapig összességében több helyen is 40-50 milliméternél is több, de helyenként akár 100 milliméternyi is hullhat. Egy-egy intenzív zápor, zivatar során pedig lokálisan rövid idõ alatt is leeshet 30 milliméternél több csapadék.

A folyamatosan frissülõ elõrejelzési és veszélyjelzési információkat a ITT, illetve ITT lehet figyelemmel kísérni.

Az Országos Vízügyi Fõigazgatóság (OVF) szerdán azt közölte, hogy elõkészítõ ülésre összeült az Országos Mûszaki Irányító Törzs (OMIT) az esõs idõjárás miatt. Azt írták, leginkább a nagyobb vízgyûjtõk lehetnek érintettek: a Rába, a Mura, a Dráva, a Duna és Észak-Magyarország vízgyûjtõi, az említett folyók bármelyikén kialakulhat olyan helyzet, hogy a vízügyi szakembereknek az állami védvonalakon megerõsített létszámban kell védekezniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!