2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A hétvégén további jelentõs esõzések várhatókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-12 11:40:39
A hétvégén is folytatódik a borús, esõs idõ, több helyen jelentõs mennyiségû csapadékra kell készülni. Egyes keleti tájakon viszont kevesebb esõ várható, és melegebb, napsütéses idõ valószínû – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken is több helyen eshet jelentõs mennyiségû csapadék. Északkeleten helyenként, másutt sokfelé várható esõ, zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat. Megélénkül, helyenként megerõsödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. Hosszabb napos idõszakok elsõsorban keleten lehetnek, de idõnként már a Dunántúlon is elõbukkanhat a nap. A legmagasabb hõmérséklet a Dunántúlon 16-20, másutt 19-30 Celsius-fok között alakul, melegebb északkeleten lesz. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 12-17 fok között valószínû.

Szombaton délelõtt elsõsorban a nyugati és középsõ, délután fõként keleti területeken várható esõ, zápor, zivatar. Helyenként – elsõsorban nyugaton – még ekkor is jelentõs mennyiségû csapadék hullhat. Idõnként megerõsödik a szél is. Délelõtt keleten, délután néhol nyugaton is kisüthet rövid idõre a nap. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal a Dunántúlon 16-21, másutt 21-27 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap is többfelé valószínû esõ, zápor, helyenként zivatar. Zivatarokban a szél is megerõsödik. Rövid napos idõszakok néhol délnyugaton és északkeleten lehetnek. A minimumhõmérséklet 10-16 fok között valószínû. A nappali maximumok többnyire 17-26 fok között alakulnak, a melegebb északkeleten lehet – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!