2024. április 24. Szerda, György.
 
Évrõl évre többen vesznek részt az Erzsébet-programbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-13 07:17:05
Az Erzsébet-program indulása óta négyszeresére nõtt a gyermektáborokban részt vevõk száma, a program kétszer annyi nagycsaládosnak és nyugdíjasnak biztosít kikapcsolódási lehetõséget, mint 2012-ben - mondta el hétfõn, az Erzsébet-program eredményeit ismertetõ országjárása elsõ állomásán Tatabányán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Guller Zoltán tájékoztatása szerint a program segítségével idén 55 ezer gyermek vesz részt táborokban, a felmérések szerint szinte valamennyien nehéz körülmények között élnek.  A nyugdíjasok közül 34 ezren jutottak kedvezményes pihenési lehetõséghez, és 43 ezer nagycsalád élt a program kínálta lehetõséggel.

Tavalyi statisztikák szerint a teljes belföldi turizmus öt százaléka, ezen belül a Balaton melletti idegenforgalom 13 százaléka az Erzsébet-program keretein belül zajlott.

A program megvalósulásának anyagi hátterét az Erzsébet-utalványok forgalmazása biztosítja. Az utalványok forgalma 1012-ben 83 milliárd forint volt, idén várhatóan eléri a 140 milliárd forintot. Országosan 46 ezer munkáltató ad dolgozóinak utalványokat, melyeket 58 ezer elfogadóhelyen lehet beváltani. Az alapvetõ élelmiszerek forgalmában 8 és fél százalékos az Erzsébet-utalványok részesedése.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetõen eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetõséghez, és idén a nyertes pályázók száma elérte a 400 ezret.

Bencsik János (Fidesz-KDNP), a térség országgyûlési képviselõje elmondta: Komárom-Esztergom megyében ezer munkáltató 47 ezer dolgozónak biztosít Erzsébet-utalványt. A megyébõl az idén eddig közel kétezer gyermek pihent nyári táborokban.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere közölte, a városból idén csaknem ezren nyertek üdülési lehetõséget, és 500 gyermek vett részt táborokban. Az õszi kirándulásokon való részvételre a megyébõl 310, Tatabányáról 156 gyermek kapott lehetõséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!