2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eldõlt merre megy tovább az M35Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-13 07:37:33
A kormány kijelölte a M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának nyomvonalát, az errõl szóló rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mostani kijelölés egy korábbi megállapodás megerõsítése.

A 24,8 kilométeres útszakasznál az volt kérdéses, hogy Derecskét miként kerülje meg az autópálya, ez fixálódott a rendeletben.

Az új autópálya szakasz Debrecen határától, a 481. számú fõúttól indul és tart Berettyóújfaluig, ahol becsatlakozik az M4 autópályába és halad tovább a román határig.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a közbeszerzési felhívás a jövõ év második felében jelenhet meg az M35 autópályára, az építés 2016-ban kezdõdhet és 2018-tól lehet használni az új autópályát.

Az észak-erdélyi sztrádához kapcsolódó M4 autópálya határmetszéspontjáról még 2011. nyarán írtak alá megállapodást a két kormány képviselõi. Eszerint Nagykereki térségében éri el az autópálya a román határt. Akkor az M4 utolsó szakaszának megépítését 2016-ra tették. Elkészült a nemzeti közlekedési infrastruktúra-fejlesztési stratégiaHat év alatt 100 milliárd a 86-osra

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!