2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Elindult a BKK utazástervezõ weboldalaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-13 07:43:03
Címkék: Bihari hírek, bkk
Ma próbaüzemben elindult a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új, Futár-alapú utazástervezõ rendszere.

A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer ezen a címen elérhetõ honlapján több térképalkalmazás közül is választani lehet, amelyeken látható a megállók pontos helye, hogy mely járatok érhetõk el onnan, illetve azt is, hogy a megállóba mikor és melyik járat érkezik, a járatszámra kattintva pedig a teljes vonal is megtekinthetõ. Emellett a Futárral felszerelt jármûvek pontos helyét, rendszámát, haladási irányát és típusát is feltüntetik a térképen, továbbá a menetrendtõl eltérést - például a forgalmi zavarokat - is jelzik.

Külön piktogrammal jelzik a térképen a buszokat, a trolibuszokat és a villamosokat, valamint a hajókat. A nagykörúton járó villamosokat, a HÉV- és a metrószerelvényeket azonban egyelõre nem mutatja a térkép, mert ezeket még nem szerelték fel a Futár fedélzeti rendszerével.

Az utazástervezõ figyelembe veszi az aktuális menetrendi adatokat, és ezek felhasználásával készít útvonaltervet és számol utazási idõtartamot. A tervezés során több szempont is megadható: az indulási idõn kívül választható, hogy a legkevesebb átszállással, legkevesebb sétával, vagy a leggyorsabb útvonallal számoljon a rendszer.

A weboldal okostelefonokon is elérhetõ, ám egyelõre nincs azokra optimalizálva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!