2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Devizahitelek – MNB: november elsején lépne hatályba a banki elszámolás képletérõl szóló törvényjavaslatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-14 11:37:01
November elsején lépne életbe a banki elszámolás képletérõl és egyes egyéb rendelkezésekrõl szóló törvényjavaslat – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI érdeklõdésére.

Rogán Antal pénteken bejelentette, hogy az elszámolási törvény az MNB-t hatalmazza fel arra, hogy rendeletet alkosson arról, milyen képletek alapján történjen meg a pénzintézetek ügyfelei felé az elszámolás. A MNB július végén tett közzé egy iránymutatást a fogyasztói kölcsönszerzõdéseknek az árfolyamrés semmissége miatti átszámításához.

A jegybank péntek délutáni közlése szerint a törvényjavaslatban lévõ elszámolás megegyezik a korábbi MNB iránymutatás szellemiségével, viszont az iránymutatás csak az árfolyamrés semmissége miatti átszámításra vonatkozott. A mostani törvényjavaslat alapján azonban az árfolyamrést és az egyoldalú szerzõdésmódosításokat egyszerre kell elszámolni, illetve a törvényjavaslatban megjelentek egyéb részletek is – tájékoztatott az MNB.

Mindezek következtében a korábbi iránymutatásban szereplõ képletnek értelemszerûen változnia kell, viszont az elvek mentén nem változik – írta a jegybank.

November elsejét követõen tud az MNB rendelet életbe lépni, de a rendelet tervezete már várhatóan október elejére megszületik – közölte az MNB.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!