2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Önkormányzat 2014 – Tíz országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba az NVBForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-15 07:58:16
Újabb tíz országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A testület egyhangú határozattal vette nyilvántartásba a Budapesti Román Egyesület, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesület, az Európai Uniós Ruszin Integrációért Közhasznú Egyesület, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület, az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma, a “Lungo Drom” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, a Roma Polgári Tömörülés, a Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet, a Méhkeréki Románok Egyesülete, valamint a Ruszin Kulturális Egyesület országos listáját.

Az NVB korábban már nyilvántartásba vett 19 országos nemzetiségi listát.
Október 12-én a nemzetiségi választópolgárok egyszerre választják a települési, a megyei és fõvárosi, valamint az országos önkormányzatokat. Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán az ország területe egy választókerületet alkot.

Az országos nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán az a nemzetiségi szervezet állíthat listát, amely a települési nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásán legalább a választások tíz százalékában önállóan jelöltet állított, és amely a választópolgárok legalább két százalékának ajánlását összegyûjtötte.

Az országos lista állításához szükséges ajánlások számát az NVB a nemzetiségi választások kitûzésekor határozta meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!