2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NGM: ismét Magyarországon bõvült legjobban a foglalkoztatásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-15 08:27:15
Az európai uniós tagállamok közül Magyarországon nõtt a legjobban, 3,1 százalékkal a foglalkoztatás 2014 második negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az NGM közleményében idézték Szalai Piroskát, a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs volt miniszteri biztost, aki kiemelte: ez a növekedés négy és félszer akkora, mint az uniós átlag. A rangsort az idei év mindkét negyedévében Magyarország vezeti e területen éppúgy, mint a munkanélküliség csökkenésében – tette hozzá.

Az Eurostat pénteken közzétett adatai szerint a múlt év hasonló idõszakához viszonyítva már 18 országban nõ, és csupán 5-ben csökken a foglalkoztatás. Az Európai Unió 28 országának átlagos növekedése 0,7 százalék, míg az euroövezetben 0,4 százalék volt. Ebben az idõszakban a legjelentõsebb mértékben, 3,1 százalékkal Magyarországon bõvült a foglalkoztatottak létszáma, amelyet Nagy-Britannia követ 2,7, illetve Málta 2,6 százalékkal.

Az uniós foglalkoztatás az idei év elsõ negyedévében emelkedett elõször, korábban stagnált, illetve csökkent még.

Szalai Piroska emlékeztetett, hogy Magyarország nemcsak a foglalkoztatás bõvülési rangsorban a legjobb, hanem a munkanélküliség csökkenésében is. Az egyes országok friss nõi adatait még nem hozták külön nyilvánosságra ugyan, de valószínû, hogy a nõk is a legjobb értéket tudhatják maguknak, épp úgy, mint az elsõ negyedévben.

A volt miniszteri biztos úgy vélekedett, hogy a foglalkoztatás növekedésében jelentõs szerepe van a munkahelyvédelmi akció járulékkedvezményeinek, valamint a gyed extra programnak. Az idén már a gyed megtartása mellett munkát is vállalhatnak a kisgyermekes nõk – hívta fel a figyelmet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!