2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Három napig csak a bio!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-15 09:21:35
Ezen a hétvégén Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban rendezték meg a XII. Bioétel és Borfesztivált. A kedvezõtlen esõs idõjárás ellenére több ezer ember volt kíváncsi a bio alapanyagból készült ételekre és italokra.

A fõzés mellett, kísérõ programként, kulturális programokból bõven lehetett válogatni, hisz a három napon több, mint 40 csoport és elõadó lépett fel. Volt itt a népzenétõl a kemény rock-ig, a fúvósoktól a musicalig minden.

A fesztivál elsõ napján a színpadhoz hintóval érkezett dr. Sóvágó László polgármester, Zsolnay Gábor mesterszakács, Domján Zsuzsanna borkirálynõ, és a házigazda, egyben a rendezvény fõ szervezõje, Máté Lajos, a Turisztikai Bizottság elnöke. Az elsõ nap sztárvendége a Balkán Fanatik együttes volt, élõkoncertjük alatt tombolt a közönség. A szombati napé pedig Tóth Gabi, akinek fellépését zuhogó esõ kísérte, de végig a helyén maradt a hallgatóság, sõt többször visszatapsolták.

A fesztivál adott otthont annak a rangos eseménynek is, melyen az Európai Kulturális Fórum szlovákiai nagykövete egy aranykereszt kitüntetést adott át Pammer Istvánnak, aki jelenleg az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának elnöke. Eddig, ezt a kitüntetést a világon egyedül Taiwan nagykövete kapta meg – illetve most a magyar konzulátus elnöke.

A fesztiválon több mint 20 borászat, közel 50 féle borral jelentkezett a megmérettetésre, a harapnivalók sorában pedig 8 étterem közel 100 étele vetélkedett. A szakmai zsûri Zsolnay Gábor mesterszakács vezetésével úgy döntött, hogy 2014-ben a fesztivál étele a „Lángostésztában sült mangalicaszûz, paprikával”, melyet a Hungarospa Thermál Hotel szakácsai készítettek el, Ványi Zoltán konyhafõnök vezetésével. A biomegfelelõségi különdíjat szintén õk vitték el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!