2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Továbbra is jelentõs esõzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-15 10:58:36
Továbbra is jelentõs esõzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Három északkeleti megye kivételével az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben.

A meteorológiai szolgálat vasárnap hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre másodfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak a nap folyamán várható jelentõs csapadékmennyiség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett az ország nagy részére a felhõszakadás veszélye miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint a fõvárosban egy-egy zápor, zivatar során rövid idõ alatt is több mint 25-30 milliméternyi esõ hullhat.

Mint írták: vasárnap területi átlagban a legtöbb csapadékra elsõsorban a Duna-Tisza-közén, a Dél-Alföldön és az Északi-középhegység nyugati felén lehet számítani. Az elszórtan elõforduló zivatarokhoz (a sok csapadék mellett) erõs vagy viharos (45-70 kilométer/órás, kis eséllyel 70 kilométer/óránál is erõsebb) szél és jégesõ társulhat – tették hozzá.

Az elõrejelzés szerint a legmagasabb nappali hõmérséklet az ország nagy részén 16-22 Celsius-fok között várható, de északkeleten ennél néhány fokkal melegebb lesz. Késõ estére 13-20 fok közé hûl le a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!