2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megõrjíti õket a kamionok zajaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-17 20:16:21
Címkék: Bihari hírek
Az egyik falubeli kiszámolta, hogy naponta mennyivel rövidítik meg az államot.

Ártánd-Békéscsaba viszonylatban egy oda-vissza fuvar útdíja nagyjából 13 ezer forint, és egy kamion naponta háromszor fordul. Rajtunk keresztül szállítják a sódert, meg a gabonát; fizetni persze senki nem akar” – mondta el a Naplónak a körösszakáli Gerdán Tibor, akinek a párnájától néhány méterre dübörögnek el hajnalban a kamionok.
Csak haragudjanak…

A középkorú férfi annak ellenére vállalta a nyilvánosságot, hogy maga is kamionsofõr, és már az eddigi nyilatkozataiért is kapott „hideget-meleget” a fuvarozó vállalkozóktól. A Naplóban nemrégiben cikkeztünk arról, hogy az Ártándról Békéscsabára sódert szállító kamionok (elkerülendõ, hogy az üzemeltetõiknek a 42-es és a 47-es fõutakon útdíjat kelljen fizetniük), a Körösszegapáti-Körösszakál-Magyarhomorog-Komádi útvonalon dübörögnek végig hajnaltól estig. A legutóbbi találkozásunk óta (mivel azt tapasztalta, hogy a hatóságok részérõl érdemi intézkedés továbbra sem történt) Tibor rászánta az idõt, és precíz megfigyeléseket, illetve számításokat végzett.

– A sóder- és a gabonaszállító kamionokon kívül a Romániából érkezõ cementszállítmányok is a mi falvainkon át jutnak el a célállomásukra, napi szinten mintegy egymillió forint útdíjbevételtõl fosztva meg az állami költségvetést. Senkit nem érdekel, hogy a környékünkön lévõ, 12-20 tonna teherbírású közúti hidakon a 40 tonnás jármûszerelvények szívfájdalom nélkül hajtanak át; egészen addig, amíg egy tragédia be nem következik – panaszolta a férfi, aki a bajával nincs egyedül, hiszen a szomszédos településeken élõk is azonnali segítségért kiáltanak.
A kamera mindent lát

Körösszegapátiban például Dráguly László alpolgármester arra készül, hogy a pénteki képviselõtestületi ülésen „egyebek” címszó alatt a képviselõtársai elé viszi az egyébként valamennyiük elõtt évek óta jól ismert problémát. Értesüléseink szerint attól sem zárkóznának el, hogy a falu térfigyelõ kamerái által készített felvételeket a rendõrség elemezze, kiszûrendõ a közlekedési szabályokat rendszeresen áthágó kamionosokat.

Gerdán Tiborból (miközben a legújabb fejleményekrõl beszélgetünk) óhatatlanul elõtör a szakmabeli. „Azon is elgondolkodhatnának az illetékesek, hogy ha egy kamion hajnali fél ötkor már Körösszakálban van Békéscsabáról és este hét óra után (ugyanazzal a sofõrrel) robog vissza a békési városba, akkor a gépkocsivezetõ hány órát dolgozik egyfolytában és mennyi a pihenõideje. Az, hogy több száz családnak megrongálják a házát, és megkeserítik az életét, vagy, hogy a környékbeli hidakat teljesen leamortizálják magánügy. De, hogy a naponta be nem fizetett egymillió forint se érdekelje a hivatalosságokat?! Ha olyan pici összeg, akkor naponta osszanak szét egymillió forintot ezekben a szegény falvakban” – sorolta a problémáikat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!