2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Magyar cégek is készülõdhetnek az új gumigyár indulásáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-18 18:09:10
Heves megyén túlról is jöhetnek dolgozók, az alvállalkozók pedig akár az egész országból érkezhetnek kiszolgálni az Apollo Tyres új gyárának igényeit – mondta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fõtitkára.

Egyelõre nehéz megbecsülni az Apollo Tyres Gyöngyöshalászon megvalósuló gumiabroncsgyárának vonzáskörzetét a munkaerõ szempontjából, de a tapasztalatok azt mutatják, tíz kilométerrõl, akár megyén túlról is jöhetnek dolgozók. Sõt, a beruházáshoz szükséges alvállalkozók nagyobb körbõl, az egész országból érkezhetnek – mondta Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fõtitkára.

Az indiai multicég összesen 140 milliárd forintból megvalósuló gyárában a tervek szerint naponta 16 ezer személyautó- és 3 ezer haszongépjármû-abroncsot gyártanak majd. A beruházási projekt a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt a Gyöngyössel határos községben.

Fülöp Gábor a Kossuth Rádió mûsorában azt mondta, a cég pontos munkaerõigényét nem ismerik, de vélhetõ, hogy betanított és magasabban kvalifikált dolgozókra is szüksége van. Hozzátette: átképzésekre szükség lesz, de a térség képes lesz biztosítani a szükséges munkaerõt.

Fülöp Gábor szerint a munkaerõn kívül a beszállítói kör szervezése is nagy kihívás, amire a kamarának már vannak programjai. A magyar cégek közül különösen a vegyipari, logisztikai, illetve szállítási vállalkozásoknak juthat nagy szerep az új gumiabroncsgyárhoz kapcsolódva.

A környezeti hatásokra vonatkozó riporteri kérdésre a megyei kamarai fõtitkár azt válaszolta, nincs betekintése a hatósági engedélyezésbe, de úgy gondolja, ma már olyan tiszta technológiák állnak rendelkezésre, amelyek nem fejtenek ki érdemi káros hatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!