2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megállapodás e-napló-ügybenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-18 18:14:17
A szoftvertulajdonos és az Educatio NKft. megállapodása alapján két hónapig használható a rendszer próbaverziója, a Magiszter.net rendszerrel kapcsolatos közbeszerzési eljárás folyik.

A köznevelési intézmények e tanévben is maguk határozhatnak arról, használnak-e bármilyen intézményi adminisztrációs rendszert - közölte az Educatio Nonprofit kft. Az elõzõ tanévben az iskolák csaknem harmada döntött az elektronikus napló (e-napló) használata mellett. Akik a Magiszter.net adminisztrációs rendszert használnák és ehhez adatfeldolgozási szerzõdést kötöttek, azok a szoftver tulajdonosa, a Netkir Zrt. és az Educatio NKft. megállapodása alapján két hónapon át használhatják a rendszer próbaverzióját, amely biztosítja a Magiszter.net valamennyi, eddig is elérhetõ funkcióját - írták.

A közlemény szerint a Magiszter.net rendszerrel kapcsolatos közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, lezárultával az Educatio honlapján elérhetõk lesznek a további használattal kapcsolatos információk. A szélesebb körben használt szoftverek közül számos esetben a licenctulajdonosok - bizonyos egyedi feltételek teljesülése esetén - ingyenesen biztosítják a hozzáférést.

Az intézményeknek továbbra is lehetõségük van rá, hogy az általuk preferált intézményi adminisztrációs rendszerek tulajdonosával egyeztessenek és megállapodás esetén szerzõdést kössenek - jelezték. Kitértek arra is, hogy az ingyenesen elérhetõ szoftvereket használó iskolák száma meghaladja a 730-at, és folyamatos az érdeklõdés a rendszerek iránt. Az elérhetõ adminisztrációs rendszerekrõl, valamint a folyamatban lévõ közbeszerzési eljárásról minden információ megtalálható a www.educatio.hu oldalon.

Augusztus végén az Index arról írt: több száz iskolában leállt az e-napló-szolgáltatás, 400-500 iskolában nem tudják regisztrálni a tanulókat. A portálnak akkor a Magisztert forgalmazó Netkir Zrt.-nél azt mondták, elõzetesen nem volt tudomásuk a leállásról, okát sem ismerik. Az Educatio kft. akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magiszter.net elnevezésû e-napló a szoftverrendszer jogtulajdonosának döntése miatt nem mûködik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!