2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kormányszóvivõ: két hét múlva folytatódik a rezsicsökkentésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-18 19:07:34
Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány – ahogy vállalta – folytatja a rezsicsökkentést: a tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertõl pedig az távhõ ára csökken további 3,3 százalékkal – nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivõ kedden az MTI-nek.

Az eddigi rezsicsökkentésekkel a családok terhe évi 350-360 milliárd forinttal mérséklõdött, a családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint – tette hozzá.

“Ez óriási változás, ha belegondolunk abba, hogy 2010-ben még a magyar családok fizették Európában a legmagasabb gáz árat és a második legmagasabb áram árat” – fogalmazott Kurucz Éva.

Hozzátette: a következõ lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképességének javításának további alapja lesz. A munkacsoport jelenleg is dolgozik – közölte a kormányszóvivõ, aki határozottan cáfolta a Népszabadságban keddi számában megjelent állításokat és elmondta, hogy a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) gázár-szabályozásról szóló szakmai rendeletmódosítása semmilyen módon nem érinti a rezsicsökkentést és semmilyen formában nem érinti a lakossági végfogyasztói árakat, mivel azokat a fejlesztési miniszter rendelete határozza meg.

A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés mellett – húzta alá a szóvivõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!