2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Az Univer 2014-ben is növeli árbevételétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-21 10:34:25
A 100 százalékban magyar tulajdonban lévõ Univer Product Zrt. a csütörtökön átadott 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását Kecskeméten.

Az 1948-ban alapított, kecskeméti székhelyû Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalata; a 2013-as évet 16,6 milliárd forintos rekord nettó árbevétellel zárta, a 2014-es tervekben 17,1 milliárd forintos árbevételt tervez. A cég által szolgáltatott adatok szerint a vállalat mintegy 1500 fõt foglalkoztat, több mint 500 õstermelõnek biztosít piacot.

Az Univer termékei a következõ termékcsoportokba sorolhatók: nedves ételízesítõk - majonéz, mustár, ketchup, salátaöntetek és asztali szószok -, magyaros ételízesítõk - Piros Arany, Erõs Pista, Haragos Pista, Gulyáskrém, hagymakrémek, grillkrémek, sûrített paradicsom, bébiételek, lekvárok, zöldségkrémek, gyümölcslevek és gasztronómiai termékek. Az Univer a majonéz, mustár, ketchup és magyaros ételízesítõ termékkategóriákban piacvezetõ.

Az Univer Product Zrt. az Univer csoport tagja. A holding érdekeltségi körébe tartozik továbbá a kereskedelmi egységeket tömörítõ Univer Coop Zrt. és a régió egyik nagymúltú bevásárlóközpontja, a kecskeméti Alföld Áruház. Az Univer Coop Zrt. 5 megyére kiterjedõ kiskereskedelmi bolthálózatot tart fenn. A cégcsoport nettó vagyona 11 milliárd forint. Az elmúlt 5 évben 7,2 milliárd forint fejlesztést hajtott végre.

Az Univer Product Zrt. a csütörtökön átadott 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyers paradicsomfeldolgozó-kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó-üzem teljes mûszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette.

A kevesebb mint egy év alatt megvalósuló beruházás eredményeként a vállalatnak évente 70-75 ezer tonna nyers paradicsom feldolgozására lesz lehetõsége. Idén mintegy 40 ezer tonna alapanyagból készül sûrített paradicsom, ami a tavalyi év mennyiségének a duplája. Az üzem másik részében alakították ki a magas gyümölcstartalmú lekvárgyártás technológiáját.

Az Univer megújult üzemében kizárólag magyar termõhelyrõl származó paradicsomot, valamint zöldség- és gyümölcs alapanyagot dolgoznak fel. A beszállított ipari paradicsommennyiség jelentõs részét Kecskemét környékbeli gazdáktól szerzik be. A régió szállítóinak szakmai segítésére az Univer 111 hektáron mintagazdaságot hoz létre, ahol maga is paradicsomot termeszt, valamint palántaneveléssel és széleskörû szaktanácsadással segíti a gazdákat.

A Univer Cégcsoport célja a környékbeli szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó termelõk bevonása a kertészeti ágazatba, ami újabb munkahelyeket teremt. Ezzel lehetõvé válik a magyar paradicsomtermesztés újjáélesztése, valamint a régió kertészeti ágazataiban a foglalkoztatás növelése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!