2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Újabb százötven településen vezetik be a bûnmegelõzési mintaprogramotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-22 13:30:43
Újabb százötven településen vezetik be a rendõrség, a polgárõrség és a Nemzeti Bûnmegelõzési Tanács közös bûnmegelõzési mintaprogramját – jelentette be Túrós András, az Országos Polgárõr Szövetség elnöke a programot elindító rendezvényen szombaton Budapesten.

A programot 100×100 biztonságról 250×100 biztonságra nevezik át, utalva arra, hogy 250 településen vezetik be, teljes biztonságra törekedve. A mintaprogram célja ugyanakkor 2013. márciusi indulása óta nem változott: javítani kell a lakosság szubjektív biztonságérzetét és csökkenteni kell a jogsértések számát. A programhoz szeptembertõl négy fõvárosi kerület, 31 város és 115 község csatlakozott.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium államtitkára a konferencián elmondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a polgárõrség munkájában a rendõrséggel kialakított együttmûködés az egyik legfontosabb, ennek volt mintapéldája a 100×100 elnevezésû mintaprogram, amely jó gyakorlatnak minõsült.

Hozzátette: a kormány támogatja a programot, és a polgárõrség idén további 200 millió forintot kap.
Papp Károly altábornagy, országos rendõrfõkapitány a rendezvényen azt mondta, kétségekkel és kérdõjelekkel indult el a program, de több regionális fórum után látszott: “telitalálat” volt, és folytatni kell.

Fontosnak nevezte, hogy a rendõrség az önkormányzatok álláspontját is figyelembe veszi, és hangsúlyozta: a települések egyedi helyzetére egyedi válaszokat kell adni és közösen kell kidolgozni a programokat – mondta.

A 250×100 program 2015 végéig tart.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!