2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Önkormányzat 2014 – Mintegy 6 ezren szavaznának átjelentkezéssel az önkormányzati választásonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-23 11:34:10
Mintegy 6 ezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásán a lakóhelyüktõl távol, de egy másik magyarországi településen kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Négy évvel ezelõtt 7500-an jelentkeztek – az akkori szóhasználattal – igazolással szavazásra, míg a nyolc évvel ezelõtti önkormányzati választáson az igazolással szavazók száma körülbelül 3500 volt.

Négy évvel ezelõtt csak az kérhette az átjelentkezést egy másik magyarországi településre, akinek a lakóhelyén kívül volt bejelentett tartózkodási helye is (ezt korábban ideiglenes lakcímnek nevezték). Ezek a választópolgárok is csak abban az esetben szavazhattak a tartózkodási helyen, ha azt a választás kitûzését megelõzõen jelentették be, és az a szavazás napjáig nem szûnt meg.

A mostani választáson azonban csak az jelentkezhet át a lakóhelyétõl eltérõ, másik magyarországi településre, aki a választás kitûzése elõtt legalább harminc nappal létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az átjelentkezési kérelmeket október 10-én 16 óráig kell benyújtani a helyi választási irodához.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!