2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Bõvül a Bubi, fejlesztésre fordítják a kötbértForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-25 08:44:51
Címkék: Bihari hírek, bubi
A kötbért, amelyet a rendszert késve leszállító vállalkozó fizet, egy az egyben erre szánják.

Az autómentes hétvége elsõ napján, szombaton megdõlt a Mol Bubi eddigi bérlési csúcsa: csaknem hatezerszer ültek fel a kerékpárokra a felhasználók - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). (Az autómentes nap a Mobilitási hét záró rendezvénye, az Andrássy úton közlekedési és szolgáltató cégek kínáltak szabadidõs és ismeretterjesztõ programokat.)

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a szombati rekorddöntést a jó idõvel és a sok aznapi fõvárosi rendezvénnyel magyarázta a hétfõi Ma reggelben, de felhívta rá a figyelmet: vasárnap is sokan pattantak közbringára, az indulás óta eltelt két hét alatt pedig több mint 60 ezer bérlés volt, azaz a rendszer sikeresnek mondható.

A legnépszerûbb a közbringások közt a bérlet, amelyhez nem kell kaució, és most év végéig 3 ezer, egész évre pedig 12 ezer forintba kerül. A legegyszerûbb, ha valaki interneten regisztrál, és idõt foglal egy BKK-ügyfélközpontba, ahol sorállás nélkül, pár perc alatt hozzájuthat a plasztiklaphoz, amellyel aztán bárhol, bármelyik biciklit viheti - tanácsolta a BKK-vezér.

A tapasztalatok szerint a rendszert javarészt a fõvárosiak használják a belvárosi közlekedésre, de sok turista is kipróbálja. Vitézy bejelentette azt is: a most 76 állomásból és 1100 kerékpárból álló rendszer sikere láttán bõvítés jön, azt a kötbért, amelyet a rendszert késve leszállító vállalkozó fizet, egy az egyben erre szánják majd.

Hozzászólások
Beküldte: E.Andras (2014-09-25 10:41:24)

Nem rossz ez a Bubi, ha fejleszteni akarják hát egy kicsit kintebbre is tehetnének dokkolót. Tavasztól szerintem használni fogom, de lehet hogy még télen is ha nem lesz túl rossz idõ. Csak meg kellene nyerni itt az egyik éves bérletet http://bit.ly/tekerjberletert

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!