2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott az élettársát agyonverõ férfiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-25 08:58:51
Nem jogerõsen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfõn azt a férfit, aki 2011 februárjában egy debreceni lakásban agyonverte élettársát – közölte az ítélethirdetés után a törvényszék szóvivõje az MTI-vel.

Tatár Tímea hozzátette: a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt elítélt férfi leghamarabb 35 év letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra. A bíróság a vádlottat kötelezte a hétmillió forintot meghaladó bûnügyi költség megfizetésére is.

Lányi Csaba tanácselnök az ítélet indoklásakor elmondta: a vádlott a rendõrségi szakban beismerõ vallomást tett, de a bíróság elõtt visszavonta. A férfi szerint miközben õ kirohant az utcára segítséget kérni, valaki bement a házba, és az az idegen okozta a nõ halálos sérüléseit.

A bíróság két éven át folytatta le bizonyítási eljárását, minden DNS-mintáról kiegészítõ szakvéleményeket kért, és ezek mindegyike a vádhatóság álláspontját támasztotta alá. A gyilkos eszközökön a vádlott DNS-nyomait találták a szakértõk – ismertette a szóvivõ.

A vádlott és a sértett gyermekkoruk óta ismerték egymást, többször éltek együtt. Egy közösen elkövetett bûncselekmény miatt mindketten börtönbe kerültek, a nõ hamarabb szabadult, és összeköltözött egy másik férfival.

A vádlottat 2010 õszén engedték ki a börtönbõl, ezután Debrecenbe ment, hogy felmelegítse kapcsolatát a késõbbi sértettel. A nõ szakított is új élettársával, egy hónap után azonban újra otthagyta a vádlottat, és visszatért korábbi párjához.

A férfi nem akart belenyugodni a szakításba, 2011. február 9-én ittas állapotban elment hozzájuk, és minden szó nélkül megütötte vetélytársát, majd a nõvel egy rokonának közeli lakásába távozott. Útközben végig bántalmazta az asszonyt, ütötte, rúgta, a haját tépte, majd a lakásban folytatódott a bántalmazás. A sértettet minden, keze ügyébe kerülõ eszközzel ütötte-szúrta: késekkel, villával, ollóval, vízforralóval, kitört létrafokkal, festõhengerrel. Amikor észlelte, hogy elveszítette az eszméletét, lelocsolta egy vödör hideg vízzel, de a nõ nem tért magához.

A vádlott az utcára kifutva egy buszmegállóban várakozó férfit kért meg arra, hogy értesítse a mentõket és a rendõrséget, de a mentõk már nem tudtak segíteni. Az asszonyon több mint 90 sérülést, egyebek mellett combcsont-, orrcsont- és bordatörést, valamint lép-, vese- és tüdõsérülést találtak az orvos szakértõk.

Az elsõfokú ítélet nem jogerõs, az ügyész tényleges életfogytiglant kér, a vádlott és védõje elsõsorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az elõzetes letartóztatás fenntartásáról hozott végzést minden érintett tudomásul vette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!