2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Rászorulókat támogató programtervet fogadott el a kormányForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-25 09:27:00
Huszonkilenc milliárd forintos, rászorulókat támogató programtervet fogadott el a kormány, a részleteket most megküldik az Európai Bizottságnak - írta a Magyar Hírlap.

A lap hétfõi számában azt írták, a kezdeményezés nyolcvanöt százalékban uniós forrásból valósulna meg. Kiemelt célja, hogy a háromévesnél fiatalabbak családját, a hajléktalanokat, valamint az alacsony nyugdíjú idõseket segítse élelmiszercsomagokkal, életvezetési tanácsokkal a szegénységbõl való kitörésben. Az elsõ pályázatokat várhatóan a jövõ év elején írják majd ki.

Idézik Czibere Károlyt, az Emberi Erõforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelõs államtitkárát, aki hangsúlyozta: szeretnék, ha ki tudnák terjeszteni a programot az összes olyan fiatalra, aki hátrányos helyzetû családban nevelkedik, mivel felmérések alapján tudható: a tizennyolc évesnél fiatalabbak kilenc-tíz százaléka nem jut rendszeresen élelemhez.

Megerõsítette, az elosztás során azokra a szervezetekre szeretnének támaszkodni, amelyek tudják azt is, miként lehet felmérni, kik a rászorulók, és módszerük is van ahhoz, hogy a leghatékonyabban segíthessenek.

A lap emlékeztet arra: a tervezet társadalmi egyeztetése június 30-án lezárult, ennek során mintegy félszáz szervezet, valamint önkormányzat mondta el a véleményét, és ezek jó részét be is építették a programba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!