2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Németh Lászlóné: Átalakul a Magyar Fejlesztési BankForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-26 07:52:59
Jelentõs átalakításokat tervez a kormány a Magyar Fejlesztési Banknál (MFB), a tervek szerint a jövõben egyfajta pénzügyi szolgáltató központként fog mûködni - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkára kedden Budapesten, a Napi Gazdaság konferenciáján.

Németh Lászlóné hangsúlyozta: a bank portfóliója is megváltozik, és komplex pénzügyi megoldásokat dolgoznak majd ki tõke-, hitel- és garanciatermékekre egyaránt. Az államtitkár kifejtette: az MFB megõrzi kapcsolatait a kereskedelmi bankokkal, de nagyobb hangsúlyt kap majd a takarékszövetkezetekkel és a Magyar Postával való együttmûködés. Ezen kívül szeretnék hatékonyabbá tenni az MFB befektetési tevékenységét, és tervek szerint az MFB a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Miniszterelnökséggel együttmûködve részt vesz majd a visszatérítendõ európai uniós források elosztásában, ezzel könnyebben elérhetõvé téve a támogatásokat - tette hozzá.

Németh Lászlóné szólt arról is, hogy olyan cégek mûködését szeretnék támogatni, amelyek a korszerû pénzügyi megoldások területén mûködnek, példaként említette a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató által mûködtetett elektronikus útdíjrendszert, és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-t. E két cég tevékenységének továbbfejlesztésébõl számos lehetõség adódik a jövõben, amit maximálisan ki kell használni - fûzte hozzá.

A Magyar Postával kapcsolatban elmondta: ahogyan más országok társaságainál is, az jellemzõ, hogy folyamatosan csökkennek a hagyományos tevékenységbõl - levélfeladásból - származó bevételek, ezért meg kell erõsíteni a posta helyzetét, újra kell pozícionálni mûködési területét. Emlékeztetett arra, hogy különbözõ, 2013-as akvizíciókkal - például a Díjbeszedõ Holdingban történõ tulajdonszerzés - a Magyar Postánál már elindult ez a folyamat. A posta folyamatosan megjelenik biztosítási és megtakarítási termékekkel, folyószámla és értékpapír számla vezetéssel.

Németh Lászlóné elmondta, hogy a postát részben a csomaglogisztika területén bevezetendõ új szolgáltatásokkal, részben a pénzügyi szolgáltatások fejlesztésével fogják újrapozícionálni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!