2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hat tuti tipp, amivel olcsón tehetsz a szépségértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-26 08:14:42
A különbözõ szépségipari termékeket elõállító cégek olykor horribilis összegeket kérnek el egyes bõrápoló, ránctalanító krémért. Holott ennek az árnak a töredékéért ápolhatjuk bõrünket különbözõ, a hétköznapokban használt zöldséggel, valamint gyógynövénnyel.

Burgonya:

A burgonya gazdag különbözõ vitaminokban, illetve ásványi anyagokban, így hasznos lehet a bõrápolás során. A lereszelt burgonyát tejföllel vegyítve remek kézkrémhez juthatunk, amelynek hála végtagunk szárazságának mondhatunk búcsút.

Sárgarépa:

A répa amellett, hogy kitûnõ A-vitamin forrás, másik kiváló tulajdonsága, hogy lassítja bõrünk öregedését. A sárgarépát leszerelve tejföllel, illetve olívaolajjal összekeverve egy frissítõ, regeneráló hatású krémet kapunk, amellyel egész testünket felfrissíthetjük. Emellett érdemes a zöldségbõl arcmaszkot készíteni.

Uborka:

Amellett, hogy kiváló íze miatt sokak kedvence az uborka, fontos megjegyezni, hogy a magas kén- és foszfortartalma miatt kozmetikumként is elõszeretettel használják. Az uborkapakolásról már gyakorlatilag mindenki hallott, de a lereszelt zöldséget citromlével párosítva a zsíros bõrre, míg az uborka-olívaolaj párosítás a száraz bõrre lehet hasznos.

Orbáncfû:

A ráncok elleni harcban az orbáncfû válhat az egyik legfõbb fegyverünkké. A gyógynövénybõl készített olajat már régóta használják a szemkörnyékén megjelenõ barázdákra. Emellett a sokak által pokolba kívánt narancsbõr ellen is hatásos lehet.

Csalán:
A csalán hajunk szépségéért, illetve egészségéért tehet sokat. A csalántea használata hajmosás során fényesebbé teszi frizuránkat, míg a korpásodás megfékezésében a csalángyökérbõl készült fõzet segíthet.

Kamilla:

Az egyik legismertebb gyógynövényünk, amelyet számos bõrbetegségre alkalmazhatunk. A pattanások, tályogok, valamint sebek eltüntetése mellett a körömszépítés során is bátran alkalmazhatjuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!