2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-29 09:35:39
A részletes pályázati dokumentáció csütörtöktõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 627,1 millió forinttal támogatják a háztartási gépek cseréjét. A vissza nem térítendõ pályázati támogatás lehetõvé teszi a magyarországi lakhellyel rendelkezõ nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyeknek, hogy állami támogatással, csökkentett vételáron szerezzék be új, magas energiahatékonyságú hûtõ vagy fagyasztó berendezéseiket.

A beruházások megvalósulásával minimum 10 százalékos energia-, vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni - közölte az NFM.

A vissza nem térítendõ támogatás mértéke a vételár 50 százaléka, de A+ kategóriájú gépek esetén maximum 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 000 forint gépenként.

A pályázatok az október 27-e és november 30-a közötti idõszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép üzembe helyezésének helyszínéül szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelõ szerv honlapján érhetõ el.

Az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára, Szabó Zsolt múlt szerdán jelentette be, hogy három új lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre.

Az egymilliárd forintos fûtéskorszerûsítési pályázat, valamint a háztartásigép-cserére kiírt 627,1 millió forintos pályázat után jelenik majd meg a nyílászárócsere-pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!