2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Legkevesebb 1100 ember halt meg a földrengésbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-02 14:51:02
A legnagyobb problémánk, hogy még mindig sok áldozat a romok alatt van. Igyekszünk kihúzni õket.

Nemzetközi segítséget kért Siti Fadilah Supari indonéz egészségügyi miniszter pénteken a Szumátrán folytatott mentési munkálatokhoz..

 

A földrengés sújtotta szigeten a hivatalos adatok szerint legkevesebb 1100 ember vesztette életét. "A külföldi országok segítségét kérjük az evakuációs munkálatokhoz. Szükségünk van a szakképzett és jól felszerelt mentõalakulatokra" - fogalmazott a miniszter újságírók elõtt. Mint mondta: a térségben orvosokra is nagy szükség van, elsõsorban a törött csontok kezeléséhez. "A legnagyobb problémánk, hogy még mindig sok áldozat a romok alatt van. Igyekszünk kihúzni õket" - tette hozzá a politikus.

Az ENSZ csütörtöki közleménye szerint a szerdai földrengésben legkevesebb 1100 ember vesztette életét. John Holmes, a nemzetközi szervezet humanitárius vezetõje szerint ez a szám várhatóan tovább fog nõni. Hasonlóan nyilatkoztak elõzõleg az indonéz hatóságok is, amelyek szerint akár több ezer halottat is követelhetett a katasztrófa. A mentõalakulatok ugyanis továbbra sem tudtak több érintett vidéket megközelíteni, így nem tudják, hogy mekkora pusztítást végzett a földrengés az elzárt területeken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!