2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Erdõk hete: több tízezer látogatót várnakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-01 08:32:05
A magyarországi erdõgazdálkodók országszerte több tízezer látogatót várnak hétfõtõl az Erdõk hete programsorozat eseményeire - közölte a szervezõk nevében a Pilisi Parkerdõ Zrt. szombaton az MTI-vel.

A Földmûvelésügyi Minisztérium és a programokat összefogó Országos Erdészeti Egyesület a 18. alkalommal meghirdetett rendezvényen keresztül a magyar erdõk turisztikai szerepére kívánja felhívni a figyelmet.

A magyarországi erdõterület - ezen belül különösen a több mint egymillió hektárnyi állami erdõ - az ország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik - mondta a közlemény szerint Ugron Ákos Gábor állami földekért felelõs helyettes államtitkár az Erdõk hete nyitórendezvényén, a térség állami erdeit kezelõ VADEX Zrt. Gaja-völgyi Tájcentrumában. Kiemelték: évente több tízmillió látogató keresi fel gyalogosan, kerékpárral vagy éppen lóháton a hazai természeti értékek legnagyobb részét õrzõ erdõket. Az állami és magán erdõgazdálkodók a természetjárók fogadására igen jelentõs infrastruktúrát tartanak fenn. Tavaly csak az állami erdõgazdaságok több milliárd forintot fordítottak a turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a többi között turistaszállások, kisvasutak, kilátók, tanösvények létesítésével és fejlesztésével.

A környezeti nevelés hagyományos helyszíneinek számító erdei iskolák is különleges turisztikai élményeket kínálnak, évente mintegy ötvenezer gyerek vesz részt az erdõpedagógiai programokon.

Az idei programok között lesz játékos természetismereti tudáspróba, térképes ügyességi verseny, kisvasutas kirándulás és a csillagösvényen való tájékozódást is megtanulhatják az érdeklõdõk.

A 18. Erdõk hete keretében országszerte zajló csaknem száz program részletei megtekinthetõk a www.erdokhete.hu oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!