2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
EU: Nem blokkád, hogy Magyarország felfüggesztette a gázszállítástForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-01 09:38:33
Címkék: Bihari hírek, gáz
Folyamatos a hazai földgáztározók feltöltése, a töltöttség meghaladta a 60 százalékos szintet. Magyarország számára a saját energiabiztonságának erõsítése a legfontosabb - errõl beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Az Ukrajnába irányuló gázszállítás ideiglenes felfüggesztése a témában jártas szakember szerint logikus és felelõs lépés.

Nem jelent blokádot az, hogy Magyarország határozatlan idõre felfüggesztette a földgázszállítást Ukrajnába – ezt az Európai Bizottság energiaügyekért felelõs tagja, Günther Oettinger jelentette ki.  A politikus hangsúlyozta, figyelembe kell venni, hogy a tagországok a saját tározóikat is fel akarják tölteni, és növelni akarják saját ellátás-biztonságukat is.

Errõl szólt az FGSZ Földgázszállító Zrt. közleménye is, amely szerint a technikai okok mellett fontos, hogy szeptember végétõl jelentõsen megnõ a beszállítási igény.

Az Energiapolitika 2000 Társulat elnöke az m1 Az Este címû mûsorában azt mondta, a kormány felelõsen jár el, amikor a hazai tárolók feltöltésére koncentrál.  Járosi Márton azt is megjegyezte, szerinte szükség lenne a közös uniós energiapolitika átalakítására is. A szakember szerint garanciát kellene vállalni az összes tagállam alapenergiahordozó-ellátásáért.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, rendkívül fontos a jelenleg körülbelül 60 százalékos szinten álló magyar tározók feltöltése. A kormányfõ a Kossuth Rádióban hangsúlyozta, az nem fordulhat elõ, hogy Magyarország az orosz-ukrán konfliktus miatt nem jut elegendõ energiához.

A jelenlegi készlet az átlagos téli fogyasztás 60-65 százalékát fedezi. Hatással lehet a gázhasználatra az is, hogy október 1-jétõl csökken a távhõ ára. Az újabb rezsicsökkentéssel a szolgáltatás 3,3 százalékkal lesz olcsóbb, mint eddig. A kormány tovább növeli a gázellátás biztonságátA Naftogazt meglepte a magyar döntésSeszták: Nincs gáz, mert van gáz

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!