2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Sok napsütéssel kezdõdik az októberForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-01 09:55:14
A jövõ héten csak elszórtan várható csapadék, október elsõ napjaiban is sok napsütésre lehet számítani. Október elsején, szerdán 24 Celsius-fok is lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfõn általában derült, napos idõ lesz, de az éjszaka képzõdõ ködfoltok helyenként késõ délelõttig megmaradhatnak. A Dunántúlon napközben idõnként megélénkülhet a szél, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hõmérséklet 4 és 12, a legmagasabb 19 és 23 fok között valószínû.

Kedden a párásság, ködfoltok megszûnése után felhõtlen vagy derült, csapadékmentes idõ lesz. A leghidegebb órákban 4-12 fok lehet. Nappal 19-23 fokig melegszik a levegõ.
Szerdán, október elsején észak felõl fokozatosan megnövekszik a felhõzet, de a déli tájakon még többórás napsütésre lehet számítani. Késõ délutántól kisebb esõ, zápor elõfordulhat. A minimum-hõmérséklet 5 és 13, a maximum-hõmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön a nap elsõ részében erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, csökken a felhõzet és az ország északnyugati felén délután már hosszabb idõre is kisüt a nap. Elszórtan esõ, zápor kialakulhat. A Dunántúlon és északkeleten megerõsödhet a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegõ.

Pénteken általában több órára kisüt a nap, de fõként délen még elõfordulhat zápor. Éjszaka párássá válik a levegõ, foltokban köd képzõdhet. A legalacsonyabb hõmérséklet 5 és 12, a legmagasabb hõmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szombaton a pára, köd megszûnése után változóan felhõs ég mellett többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínû. A minimum-hõmérséklet 4 és 11 fok között valószínû, a nappali maximumok 14 és 19 fok között alakulnak.

Vasárnap is többórás napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet, nappal 13-18 fokig emelkedik a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!