2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Pollenhelyzet – Már nincs riasztás a parlagfû miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-02 12:22:02
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet visszavonta a parlagfû miatt korábban kiadott riasztási fokozatokat, hamarosan véget ér a 2014-es parlagfûszezon – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtök reggel az MTI-vel.

Az elmúlt héten átlagban már csak az ország középsõ részén érte el a parlagfû pollenkoncentrációja a 10-29 pollenszemet légköbméterenként. Ezeken a területeken jelenleg figyelmeztetõ jelzés van érvényben, az ország többi részén még ennek kiadására sem volt szükség.

BejegyzésTisztiorvos által

A Parlagfû Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és elérhetõ: ITT, valamint ITT. A térkép az Ambrosia pollenkoncentrációjának adott hétre jellemzõ, becsült országos eloszlásáról ad tájékoztatást, míg ennek egészségügyi szempontú megítéléséhez a riasztási kategóriák szín szerinti besorolása szolgál támpontul. Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet, hogy a grafikus ábrázolás egy-egy térség átlagos pollenhelyzetének megítéléséhez ad viszonyítási alapot, azonban egy parlagfüves terület közelében az egészségügyi terhelés többszöröse érheti a szervezetet. Emellett az idõjárás szerepe is jelentõs: egy csapadékos idõszakot követõen pollenbõl is kevesebb van a légtérben.

További információk és részletek elérhetõk EZEN az oldalon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!