2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Több mint egymilliárd forinttal támogatja a kormány a nyílászárók cseréjétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-02 12:52:49
Több mint egymilliárd forint támogatást nyújt a kormány családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak nyílászáróinak cseréjére.

A pályázati felhívás hétfõn jelent meg. A cél az, hogy az elavult, gyenge minõségû ablakok cseréje után jelentõsen csökkenjen az épületek energiavesztesége és a szén-dioxid-kibocsátás is. A programban családi házak nyílászárócseréjére lehet pályázni, összesen 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás mértéke egyenként a beruházási költség 40 százaléka, de legfeljebb 520 ezer forint lehet.

Minden olyan, Magyarországon élõ lakos pályázhat a támogatásra, aki idehaza van bejelentve. Körülbelül 2200 kedvezményezettet kívánunk majd támogatni. Energiahatékonyságot célzó, javító támogatást szeretnénk nyújtani - közölte Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. A pályázat részletei és a benyújtáshoz szükséges ûrlapok az interneten érhetõek el, és beadni is elektronikus úton lehet õket.

A pályázathoz csatolni kell egyebek mellett az ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját, bankszámlaigazolást, három közüzemi számlát, a jelenlegi és a tervezett állapotra vonatkozó energetikai tanúsítványt, illetve egy vállalkozóval kötött kivitelezõi szerzõdést, tételes költségvetéssel.

A tervek szerint hamarosan egy újabb pályázat is megjelenik, abban társasházak komplex energetikai felújítását támogatják majd, összesen 10 milliárd forinttal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!