2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A magyar kormány továbbra is támogatja a NATO bõvítésétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-02 14:41:27
Címkék: Bihari hírek, nato
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Adrian Bradshaw tábornokkal, a NATO európai fõparancsnok-helyettesével Budapesten.

A magyar kormány elkötelezett a védelmi költségvetés fokozatos növelése és a walesi NATO-csúcstalálkozón elfogadott készenléti akcióterv végrehajtása mellett, ennek keretében Magyarország fejleszti a pápai repülõteret, és hozzájárul a Baltikum védelmi képességeihez - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megbeszélést folytatott Adrian Bradshaw tábornokkal, a NATO európai fõparancsnok-helyettesével szerdán Budapesten.

Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófõnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a miniszter elmondta, a magyar kormány továbbra is határozottan támogatja a NATO bõvítését, és mindent megtesz Montenegró és Macedónia euroatlanti integrációjának felgyorsításáért.

A közlemény szerint a találkozón a külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország az ukrajnai konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Közölte továbbá, hogy Magyarország 100 ezer euróval támogatja a NATO-nak az ukrán kibervédelmi képességek fejlesztésére felállított pénzügyi alapját.

Magyarország mintegy száz katonával vesz részt az új afganisztáni NATO-mûveletben, 2015-2017 között pedig évi 500 ezer dollárral járul hozzá az afgán biztonsági erõk nemzetközi finanszírozásához.

Szijjártó Péter végül megerõsítette, hogy a NATO számíthat Magyarország nyugat-balkáni jelenlétére is, és a közelmúltban 335 tagúra bõvítették a koszovói nemzetközi békefenntartó erõ (KFOR) magyar kontingensét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!