2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szarvas miatt ütközött össze két autóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-10-02 15:55:18
Egy szarvas miatt frontálisan összeütközött két autó a 117-es úton. A nagyvadat az egyik sofõr ki akarta kerülni, de nekiütközött a szembe jövõnek.

A két sofõr meghalt, a szerencsétlenséget csak egy 31 éves férfi élte túl. A párzási idõszak miatt sokkal figyelmetlenebbek az állatok, a legtöbb balesetet is ilyenkor okozzák.

 

Két összeroncsolt autó. Két halott sofõr. Az egyik autós Esztergom felé tartott a 117-es úton 31 éves fiával, amikor hirtelen egy szarvas ugrott eléjük. A sofõr, hogy kikerülje a nagyvadat, a szemközti sáv felé rántotta a kormányt. De szembe jött egy másik autó, amivel összeütközött. A rendõrök szerint a vadjelzõ tábla ellenére mind a két autós gyorsan hajtott.

 

Az õszi idõszakban az erdõs szakaszokon és az egész ország területén, ahol a vadveszélyre felhívják a táblák a figyelmet, ezt még jobban figyelembe kellene venni a sebességkorlátozások mellett  – mondta Kondé Beáta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

Ez a szarvasbõgés ideje. A tapasztalatok szerint a nagyvadak a párzási idõszakban sokkal nyugtalanabbak és rengeteg balesetet okoznak. De azt kevesen tudják, ha vadjelzõ tábla figyelmeztet a veszélyre, és baleset történik, akkor az autós a hibás.

Autóra szerelhetõ magas frekvenciás vadriasztó sípokat osztogattak néhány éve a rendõrök. A szakemberek szerint nem bizonyított, hogy ez valóban távol tartja az állatokat az autóktól, így mindenkinek azt ajánlják, hogy inkább tartsák be a sebességhatárokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!