2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az agrártárca is csatlakozik a rezsicsökkentéshezForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-06 09:06:57
A Földmûvelésügyi Minisztériumhoz tartozó állami erdõgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tûzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.

A kedvezményes tûzifa-értékesítés péntektõl országszerte elkezdõdik az állami fenntartású erdõgazdaságokban. A miniszter hangsúlyozta, hogy segíteni kell azokat az embereket is, akik fával tüzelnek. Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelõanyag, amit az erdõgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. A tûzifarezsi-csökkentés keretében közel 20 ezer család jut olcsó tûzifához.

A tûzifarezsi-csökkentés nem azonos a szociális tûzifaprogrammal - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve, hogy az idén a két programban összesen 300 ezer köbméter tûzifa kerül kedvezményesen az emberekhez.

A miniszter kiemelte, hogy a magyar kormány rezsicsökkentési programja egyedülálló Európában. Mintegy másfél év alatt közel harminc százalékkal sikerült mérsékelni a gáz, a villamos áram  és egyéb szolgáltatások költségeit, és a körbe most már a tûzifa is bekerült.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta: Békés megyében és Békéscsabán régóta várták az emberek a tûzifa rezsicsökkentés program bejelentését, hiszen sokan használnak hagyományos fa- és széntüzelésû rendszereket. A programnak köszönhetõen õk is hozzájuthatnak az olcsóbb energiához, hasonlóan azokhoz, akik gázzal, vagy villannyal fûtenek.

A Dél-Alföldi Erdészeti Zrt. részérõl Spiegel Endre vezérigazgató kiemelte: a társaság mûködési területéhez tartozó Békés és Csongrád megyében a péntektõl induló program keretében mintegy 2500 köbméter fát értékesítenek a szokásos értékesítési csatornákon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!