2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jövõre megnyílhat a régi röszkei átkelõForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-07 10:52:02
2015 elsõ felében megnyílhat a régi röszkei átkelõ a magyar-szerb határon - jelentette be Becsey Zsolt hétfõn Szegeden.

Elõrehaladott tárgyalások folynak a magyar és a szerb közlekedési és rendõri hatóságok között a régi röszkei átkelõhely jövõ tavaszi megnyitásáról - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelõs helyettes államtitkára a Kothencz Jánossal, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az átkelõ üzembe helyezése a város tehermentesítése szempontjából nagyon fontos, jelentõsen csökkenthetné a határon kialakuló torlódást – közölte a politikus. Szintén a nyári roham elõtt átadhatják az M43-as autópálya Makó és Nagylak közötti szakaszát is – tudatta a helyettes államtitkár. Elkezdõdött az 55-ös út rekonstrukciója és a mórahalmi elkerülõ szakasz építése. Becsey Zsolt arra biztatta az önkormányzatot, pályázzon a fõutak belterületi átvezetõ szakaszainak felújítására, amire 50 milliárd forintos keret áll rendelkezésre.

A helyettes államtitkár közölte, Seszták Miklós miniszter utasította a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt.-t, hogy gyorsítsák föl a szegedi déli Tisza-híd elõkészítési, tervezési munkálatait. A híd az elõvárosi és a nemzetközi közlekedés szempontjából is fontos, ezen keresztül vezethet a Szegedet Kikindával és Temesvárral összekötõ vasútvonal, valamint a Makó-Szeged tram train, azaz a városban a villamospályát használó regionális vasút. Becsey Zsolt hangsúlyozta, a kormány számára Szeged - nem csak most - nagyon fontos partner. A politikus reményét fejezte ki: a városvezetés és a kormány között együttmûködés alakulhat ki a helyhatósági választások után.

Kothencz János elmondta, a Fidesz szegedi programját a helybeliek igényei alapján fogalmazták meg, a terveket pedig egyeztették a kormányzattal. A politikus úgy fogalmazott, vállalásaikat a kormány hitelesíti. A programból a polgármesterjelölt a déli Tisza-híd megépítését emelte ki. Ezt a beruházást az elmúlt 12 évben a városvezetés négyévente megígérte, most azonban valóssággá is fog válni. A politikus közölte, fontos célkitûzés, hogy az M43-as autópályának a várost elkerülõ szakasza a szegedi emberek számára ne legyen fizetõs.

A polgármesterjelölt tudatta, a szegediek kérésének megfelelõen az összes közfeladatot ellátó intézmény – kórházak, iskolák, kormányhivatal egységei – elõtt ingyenessé tenné a parkolást, másutt pedig drasztikusan csökkentené a fizetendõ díjakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!