2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mobilos vészjelzõprogramot tesztelnek PécsenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-08 09:36:15
Ingyenesen letölthetõ és telepíthetõ, okostelefonokon használható vészjelzõ alkalmazás tesztüzemét kezdte el hétfõn a pécsi önkormányzat.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere jelentette be, hogy a város önkormányzatának megrendelésére elkészült egy olyan, okostelefonokra szánt alkalmazás, amelynek segítségével riaszthatóak a közterület-felügyelõk, illetve a rendõrök. Mint mondta, a következõ egy-két hétben még tesztüzemben mûködõ, Városvédõ nevû program GPS-es helymeghatározásra épül, és azoknak ajánlják, akik veszélyben érzik magukat, de telefonálásra nincs lehetõségük.

Egyetlen gombnyomással elküldhetõ a telefon helyét is tartalmazó vészjelzés, amelyet a Pécsi Közterület-felügyelet diszpécserközpontjában fogadnak. Ezután az operátor felhívja a jelzést adó készüléket, hogy több információt kapjon, ha pedig nem tud kapcsolatot létesíteni, a helyszínre vezényli a hatóság, illetve a rendõrség munkatársait.

A polgármester az MTI érdeklõdésére elmondta, az alkalmazás nemcsak hivatalos vészjelzésre lesz alkalmas, mert a rendszerben felhasználói csoportokat is ki lehet alakítani, így például a család vagy a baráti kör értesülhet a segélykérésrõl. A tesztüzem után - várhatóan még októberben - bárki számára elérhetõvé válik az okostelefonokon mûködõ program.

Páva Zsolt utalt rá, hogy az önkormányzat az utóbbi években folyamatosan intézkedéseket hozott a városi közbiztonság javításáért. Számottevõen növelték a térfigyelõ kamerák számát, megerõsítették a közterület-felügyeletet, több rendõr van a pécsi közterületeken, és a város anyagilag is segíti a polgárõrszervezeteket.

Az a célom, hogy Pécs a legbiztonságosabb városok egyike legyen, a polgárok biztonságban érezzék magukat, a bûnözõk pedig tudják, hogy itt nem érdemes bûncselekményeket elkövetni, mert egykettõre elkapják õket - jelentette ki a városvezetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!