2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Uniós támogatással épült dohánygyárat adtak át DebrecenbenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-08 09:43:01
A gyár 440 embernek ad munkát - jelentette be Marc Wagener, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezetõ igazgatója kedden, a gyár átadásán.

A Róna Dohánytermelõ Kft. 3,1 milliárd forintos beruházásával elkészült a cég új debreceni dohánygyára, amely 440 embernek ad munkát - jelentette be Marc Wagener, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezetõ igazgatója kedden, a gyár átadásán. Az Európai Unió 322,5 millió forintos támogatásával megvalósult beruházás a cégcsoport valaha volt legnagyobb egyidejû fejlesztése - tette hozzá az igazgató.

Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere szerint egy iparág újjászületésérõl van szó a cívisvárosban, 2004-ben ugyanis megszûnt - és akkor azt hitték véglegesen - az akkor 125 éves múltra visszatekintõ dohánygyártás a városban. Debrecen minden támogatást megad ahhoz, hogy itt a dohányipar sikeres, nyereséges legyen - tette hozzá a polgármester.

Papp László (Fidesz-KDNP) alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a beruházással 60 új munkahely létesítését vállalta a Róna Dohányfeldolgozó Kft., ezzel szemben 170 új munkahelyet teremtettek, ami által összesen 440-en - többen, mint valaha -, dolgoznak Debrecenben a dohányiparban. Ugyanakkor a mezõgazdasági termelésre épült gyár ennél jóval több embernek - hajdú-bihari és szabolcs-szatmár-beregi dohánytermelõ családoknak - jelent megélhetést - tette hozzá az alpolgármester.

Bajusz Géza, a Róna Dohányfeldolgozó Kft. ügyvezetõjének tájékoztatása szerint évente 8 milliárd szál cigarettahüvelyt és 700-800 tonna fogyasztási dohányt állítanak elõ 50-50 százalékban hazai, illetve import alapanyagból. A cigarettahüvely-gyártásból 12 százalékkal részesednek az európai piacon. A cég árbevétele eléri a 15 milliárd forintot, aminek 25 százaléka exportból származik. A múlt évben az adózás elõtti eredményük 1,5 milliárd forint volt - mondta el az MTI érdeklõdésére az ügyvezetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!