2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Bõvíti profilját a NitrogénmûvekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-08 09:49:25
Integrált szervezetet hozott létre a Nitrogénmûvek Zrt., amely az eddigi mûtrágya mellett vetõmag- és növényvédõszer-értékesítéssel, valamint terménykereskedelemmel is foglalkozik - közölte a társaság elnök-vezérigazgatója. A szervezet a teljes növénytermesztési folyamatot átfogva szolgálja ki az agrárgazdaságokat, gazdákat - hangsúlyozta Bige László.

A társaság beruházásairól szólva elmondta: a Nitrogénmûvek Zrt. jelenleg folyamatban lévõ fejlesztéseinek összértéke meghaladja a 350 millió eurót. A Nitrogénmûvek Zrt. a Bige Holding Csoport tagjaival együttmûködve egy márkanév alatt egyesítette a mûtrágyatermékeket, és 2009-ben létrehozta értékesítõi hálózatát. A cég tavaly döntött a hálózat továbbfejlesztésérõl és új üzletágak létrehozásáról.

A tevékenységi kör ebben az évben kiegészült vetõmag- és növényvédõszer-üzletággal, valamint terménykereskedelemmel is - közölte Bige László, hozzátéve, hogy ezzel olyan új, teljesen integrált szervezet jött létre, amely jobb terméseredmények elérését és költséghatékonyabb gazdálkodást tesz lehetõvé.

Az új üzletágak mellett a társaság továbbra is nagy hangsúlyt fektet a mûtrágyatermelésre. Az elmúlt években összesen 30 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre. Az elnök-vezérigazgató ismertette: elkészült a pétisó üzemet ellátó új semlegesítõ üzemrész és az új dolomitõrlõ, valamint bõvítették a savüzem kapacitását.

A folyamatban lévõ 350 millió euró összértékû beruházások közül Bige kiemelte egyebek mellett az új salétromsavüzem építését, az ammóniaüzem kapacitásának bõvítését, illetve egy új logisztikai központ létrehozását. Szeretnék elérni, hogy a gyár évi mûtrágya-termelése a jelenlegi 1 millió tonnáról 1 millió 650 ezer tonnára emelkedjen - hangsúlyozta.

A Nitrogénmûvek Zrt. Magyarország legnagyobb mûtrágyaipari vállalata, piaci részesedése csaknem 70 százalékos. A cég a 100 százalékos magyar tulajdonban lévõ Bige Holding Csoporthoz tartozik.ke meghaladja a 350 millió eurót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!