2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
1,5 milliárd Debrecen szépítéséreForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-22 08:20:00
Debrecennek 1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretbõl, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.

A hajdú-bihari megyeszékhelynek1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretbõl, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.

A rendelkezésre álló forrásból összesen hat megyei jogú város (Kaposvár, Gyõr, Szombathely, Nyíregyháza, Debrecen és Sopron) belvárosát újíthatják fel, közösségi terek jöhetnek létre, és fejleszthetik a pénzbõl a helyi közszolgáltatást is.

Lesz, ahol parkolóház épül, másutt mozit vagy éppen mûemlék jellegû épületeket újítanak fel. Debrecenben például a támogatás révén megvalósulhat a nyugati kiskörút Hatvan utca és Arany János utca közötti szakaszának a megépítése, a Fazekas Mihály Általános Iskola átalakítása, illetve a Halköz rehabilitációja, melynek révén bõvül a cívisvárossétálóövezete is. Ugyanakkor a Nagytemplom melletti emlékkert és romkert teljes rekonstrukciója is megvalósulhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!